Најчесто поставувани прашања


Кога и како вршиме достава на производи?

 • Ние вршиме достава на производи секој ден од Понеделник до Петок за време на работни часови. Пратките (помали од 33кг) кои ги доставува DHL или пошта (дополнителен трошок од 2 швајцарски франци) обично се доставуваат следниот ден после испораката (работни денови).
 • Пратките ги доставува DHL, пошта или транспортна компанија до Вашата влезна врата, а не до вратата на вашиот апартман (доколку е лоциран во повисоките катови).

Која е постапката/чекорите која се порачува онлине?

 1. Доколку нарачате производи.
 2. За плаќање, одберете или безбедно-онлајн плаќање со кредитна картичка или банкарски трансфер.
 3. После потврда на нарачката, преку е-маил ќе добиете автоматска потврда.
 4. Вашата нарачка тогаш ќе биде процесирана во рок од 1-2 часа од нашите вработени (работно време). Тогаш ќе добиете втора конфирмација и фактура на вашата емаил адреса.
 5. Вашата нарачка ќе биде испратена откако ќе ја добиеме уплатата. За банкарски трансфер, ќе ви испратиме емаил порака со конфирмација откако ќе ја добиеме вашата уплата.

Повеќе би сакал јас самиот да ја превземам нарачката отколку да ми биде доставена. Дали е тоа возможно?

Да. Ве молиме да не известите доколку сакате вие лично да си ја подигнете нарачката Дополнително, може да ни испратите емаил порака дека вие повеќе преферирате сами да си ги подигате нарачките. Ние ќе додадеме забелешка во вашиот кориснички профил, за да во иднине сите ваши нарачки автоматски се означат како нарачки кои ќе си ги подигате вие самите.

Не сакам да добивам никакви реклами

Ние целосно ја разбираме вашата желба да не го добивате нашиот годишен каталог или весник по емаил.

Во тој случај, ве молиме известете не по емаил. Ние ќе ви испратиме потврда дека точно е забележано дека вие повеќе не сакате да добивате поштенски или електронски(емаил) реклами.

Мојот производ е расипан - како да пријавам?

Важно: Многу е важно да не контактирате пред да ни го испратите производот назад.
Please read the information below regarding warranty.
 • Секогаш прво контактирајте не. Кога ќе ни испратите објаснување што не е во ред со производот, ние можеме да го процесуираме проблемот многу побрзо и поефикасно.
 • Ние ги подготвуваме гаранциите со нашиот одговорен сервис-центар и ве известуваме по е-маил во кој е опишано каде да го испратите вашиот неисправен производ.
 • Се разбира, вие можете да го испратите производот директно во нашиот сервис-центар. Испраќањето на производот во нашиот сервис-центар ќе ја забави целата постапка и ќе доведе до несакани трошоци.
 • Единствени исклучоци се додатоци, користена опрема, поправки и аксесоари како што се батерии/жици,лампи, итн.

Гаранција: кој ги плаќа дополнителните трошоци?

Доколку ништо не е наведено, тогаш се работи за "донеси назад" гаранција. Тоа значи дека:
 • Гаранцијата ги покрива трошоците за поправката во сервис-центарот.
 • Трошоците за достава до сервис-центарот ги плаќате вие.
 • Враќањето назад то потрошувачот е покриено со гаранцијата.

Дали е возможно да го добијам производот кој е достапен како производ со делумна достава?

Да! Делумна достава или превземање од ваша страна е секогаш возможно. Ве молиме забележете дека делумната достава може да биде предмет на дополнителни трошоци за достава, во зависност од ситуацијата.

Дали може да ме информирате кога одредер производ пристигнува на залиха?

Да. Доколку сте заинтересирани за производ кој моментално го нема на залиха, ние можеме да ви испратиме автоматско известување веднаш штом производот пристигне на залиха кај нас.

Во итни случаи ние исто така можеме да ве побараме преку телефон веднаш штом производот биде достапен.

Во случај на нарачка со ваше превземање, ќе добиете емаил порака веднаш штом сите производи од вашата нарачка бидат достапни на залиха. (Доколку сакате, ние можеме исто така да ја маркираме нарачката како "делумна достава" како би можеле да добиете емаил порака секогаш кога некој нарачан производ пристигне на залиха).

Јас сум на одмор во следните две недели. Испораката треба да биде извршена после тој период.

Нема проблем! Ние можеме да поставиме забелешка за датумот на испорака за било која нарачка. Нарачката нема да биде испорачана пред наведениот датум. Во страната за потврда на нарачката можете да го подесите датумот кога процесот на испорака да започне.

Исто така, можеме да поставиме "текст со предупредување" на вашата нарачка, на пример да ги информираме нашите соработници дека треба да ве контактираат пред да ја извршат доставата.

Процесирање на нарачка, откажување, авторизација на повраток

Онлајн нарачката е воспоставена со кликнување на копчето "нарачај'. Онлајн нарачката е во процесирање и во тој момент не е возможно нарачката да се откаже или да се изврши повраток на сретствата без РМА (авторизација за повраток на сретства). Исклучоци може да бидат дозволени но мора да бидат потврдени од наша страна за конкретната потврда на нарачка. Ве молиме контактирајте не во случај да сте несигурни дали производот кој го одбравте и вистинскиот: Ние сакаме да ви помогнете да го пронајдете најдоброто можно решение како и двете страни би ги намалиле непотребните трошоци за достава и како би го избегнале ризикот од купување на погрешен производ. Однапред ви благодариме доколку не контактирате по емаил или телефон!

Ја заборавив мојата лозинка

Доколку сте ја заборавиле вашата лозинка, ве молиме кликнетеовде.

Производот е достапен во ограничени количини. Како се доделува на потрошувачите?

Распределбата на производите се врши на начин "прв дојден-прв услужен". Тоа значи дека, потрошувачот кој прв нарачал (и платил) е следен за да го добие производот.

Ние секогаш се трудиме да ги идентификуваме потенцијалните одлагања и секогаш се трудиме да обезбедиме навремена залиха за доволно производи. Меѓутоа, се случува да некој производ во меѓувреме се распродаде, конкретно кога се работи за нови производи кои излегуваат на пазарот.

Јас веќе сум ваш потрошувач, но немам онлајн профил.

Без разлика на фактот дали вие веќе сте наш потрошувач или не, вие треба да направите онлајн профил доколку сакате да нарачувате производи преку нашата веб страница. Онјалн профил може да биде креирановде.

Јас веќе имам профил, но повеќе неможам да се најавам.

Ова може да е предизвикано од повеќе причини:
 1. Вашата лозинка е погрешка: Променете ја овде.
 2. Доколку вашиот профил е креиран со постара емаил адреса. Во тој случајтреба да направите нов профил или да не контактирате нас за да провериме дали е можно ја промениме вашата стара емаил адреса со нова.
 3. Доколку сеуште неможете да се најавите, проблемот може да е предизвикан од "колачињата" во вашиот интернет пребарувач. Едноставно избришете ги сите колачиња" во вашиот интернет пребарувач.
  Доколку сеуште неможете да се најавите на нашата веб страница, ве молиме контактирајте не преку емаил или телефон.

Колку време е потребно за да се изврши плаќање со кредитна картичка или банкарски трансфер?

Плаќањето не е секогаш инстантно префрлено на нашата сметка. Во продолжение, ви даваме информации за разните опции за плаќање и колку брзо истите се процесираат:
 • Доколку платите со кредитна картичка, ние веднаш ја добиваме потврдата. Ве молиме забележете дека сумата се префрла кај нас откако производите ќе ви бидат доставени.
 • Најбрзиот начин да се изврши плаќање преку банкарски трансфер е преку нашата Поштенска сметка (црвен payslip на сметка 40-358241-0 или IBAN-број CH7609000000403582410). Вообичаено, ваквиот банкарски трансфер е примен кај нас еден ден откако ќе ја комплетирате нарачката.
 • A Плаќањето со Yellownet Express банкарски трансфер обично кај нас се евидентира веднаш. Доколку имате Поштенска сметка можете да платите и да ја отклучите вашата нарачка во истиот ден.. Ве молиме да не известите преку емаил или преку телефон доколку сте платиле со експресен банкарски трансфер.
 • Плаќање со поштенска сметка вообичаено трае еден ден


ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: плаќање со референтен број (портокалов payslip) вообичаено кај нас се процесуира еден ден после плаќањето, околу 20:00. Таквите плаќање се процесуираат автоматски од страна на нашиот систем и обично е потребен еден ден повеќе за нивна конфирмација.

Сервис за експресна достава

Утре имате концерт а потребен ви е одреден производ? Роденденот на вашиот син е утре и неговиот подарок мора да пристигне на време? Нема потреба од грижи, затоа што ние можеме да организираме ЕКСПРЕС достава. Ве молиме контактирајте не преку телефон доколку сакате повеќе информации околу оваа услуга.

Враќање на производ

Генерално не прифаќаме враќање на било кој производ освен, се разбира, доколку производот има некаков дефект или не функционира како што треба веднаш при превземањето и ги исполнува условите пропишани во "Гаранцијата".

Во исклучителни случаи и само после пишан договор, производот може да биде заменет.
Во овој случај производот треба да биде вратен во неготово пакување и во неговата фабричка состојба.
Сите трошоци за враќање на производ г исноси потрошувачот.
Некој производ неможе да биде вратен во следните случаи:
 • Временско оштетување, иако мало, изглед на производот (гребнатина, нечистотија, налепница, инт.)
 • Искинато пакување
 • Недостаток или штера на оригиналното пакување или додатоците
 • Производи кои што користат клуч за лиценцирање (софтвер, итс банки ...)
 • Усни хармоники/Слушалки (заради хигиенски причини не враќаме такви производи).

Payolution: Генерални правила и услови (ГТС) за купување на профил и купување по инсталации

Ние соработуваме со надворешен партнер за плаќање по рати, тоа е компанијата Payolution.

Вие можете да го нарачате производот на нашата веб страница и како метод да плаќање да одберете "Payolution."

Важно: мора да бидете регистрирани со адреса во Швајцарија и да бидете полнолетни (барем 18 години). Ќе бидете прашани за плаќање на рати како можност за плаќање (3 до 12 рати). Потврдете со клик на 2 полиња "посветеност" и "доверливо". Кликнете на копчети "Купување" и ќе добиете одговор веднаш.

Генерални правила и услови (ГТС) за купување на акаунт за плаќање на рати
Дополнителни забелешки за услогите за приватност за купување профил и за плаќање на рати.

Изјава за приватност

Изјава за приватност
Ве информираме дека собирањето на лични податоци и нивната обработка се врши во согласност со условите предвидени во швајцарските закони за заштита на податоци. Во областите каде што се застапени онлајн нарачките, ние ги превземаме сите мерки за заштита од неовластен пристап, манипулации или загуба на информации.

Информации за пристап до нашата јавна веб страница
Генерално, барањето за добивање на информации од нашата јавна веб страница не е поврзано со претходна идентификација на посетителот. За статистички цели и оптимизација на нашите понуди, техничките информации можат да бидат обработувани. Ова ги засега следните спецификации:

 • Датум и време на посета на веб страницата
 • Вид на пребарувач, верзија и јазични опции кои се користени на инсталираниот оперативен систем
 • Големина на екран
 • ИП-адреса на терминалот за интернет пристап

Доколку посетувате трети интернет страници преку линкови на shop.musix.ch/mk/ вие ја напуштате нашата територија на влијание а со тоа и правилата кои владеат на нашата апликација.

Комунијација на лични податоци на јавен домен.
Со тоа што вие слободно ќе не информирате за вашите лични податоци, на пример, преку внесување на информации во прашалник или форма за нарачка, вие се согласување на нашита правила за чување и обработка на вашите информации. Вашите информации ќе бидат складирани и недостапни за трети страни. Користењето на складираните податоци ќе биде ограничено само за неопходни операции и ќе биде користено само за неопходните процедури. Предавање на овие информации на трети страни нема да се случи без претходна ваша согласност..

Use of websites in the private sector
We offer our customers access (via Login) to personal data and related services. Use of these services takes place in accordance with the terms and conditions published on shop.musix.ch/mk/.

Communication via email
If you use one of our published email addresses to contact us, you explicitly authorize us to reply to you via the same canal to the sender address or another address provided. Emails will be sent unencrypted via the public internet and are possibly accessible, visible and easy to manipulate by third parties. Email communication is therefore not suitable for conveying confidential information.

Google Analytics и Google Remarketing
Оваа интернет страница користи Google Analytics и Google Remarketing. Ова се сервиси на Google Inc. ("Google"). Google користи колачиња, текстуални датотеки, кои се зачувани на вашиот компјутер од каде се овозможува нивно користење на нашата веб страница. Информациите за вашите посети на нашата веб страница зачувани во колачињата (вклучително и вашата ИП-адреса) се префрлени и чувани во сервери Google во САД. ИП-адресата е лимитирана само на последните 3 цифри и препознавање на целосната ИП-адреса не е возможно. Google ги следи US-Safe-Harbor Agreement's data-protection законите и е регистриран во US Department of Commerce Safe Harbor Privacy Principles Program.

Google ги користи овие информации за да ја евалуира вашата посета на нашата интернет страница, да изработува извештаи во врска со вашите активности на нашата интернет страница и да овозможува дополнителни услуги поврзани со интернет и користење на интернет страници. Google може исто така да ги пренесе овие информации на трети страни доколку е тоа легално или доколку тие трети страни ги процесираат овие информации.

Третите страни, вклучувајки го и Google, поставуваат реклами на интернет страниците. Третите страни, вклучувајки го и Google, користат колачиња за да поставуваат реклами базирани на претходните посети на корисниците на нашата веб страна.

Google нема да ја користи вашата ИП-адреса во било каква врска со други информации кои Google ги поседува. Вие можете да ја откажете оваа опција со ефект кој ќе биде активен од моментот на откажување (без ретроактивен ефект). Вие можете да ја спречите инсталацијата на колачиња од Google со користење на специјални опции во вашиот интернтет пребарувач со клик на www.google.de/privacy/ads и клик на 'opt-out' копчето. Исто така, можете да се откажете од сервери за реклами на трети страни со пристапување на страната за деактивација на Network Advertising Initiative на http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp. Тука можете да најдете повеќе совети во врска со провизиите на Google на www.google.com/intl/de/privacy.

Мора да потенцираме дека во овој случај вие може да неможете да ги користите сите опции на нашата веб страница. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате со обработка на собраните информации од страна на Google на начин објаснет погоре и за погоре споменатите цели.

Купување/продавање на користени производи од потрошувачи

Доколку јасно не е наведено на нашата веб страница, на пример специјални трговски промоции, ние не откупуваме користени производи од нашите потрошувачи.

Како функционира гаранцијата 30 дена поврат на сретствата?

Ние ја нудиме оваа гаранција како дополнителна услуга почнувајќи од 2016!

Гаранцијата ги опфаќа нарачките за сите производи кои се означени како "на лагер", "преднарачка" или "ќе биде нарачано наскоро" во нашата веб продавница. Исто така оваа гаранција може да биде достапна и за други производи после прелиминарен договор.

Ве молиме контактирајте ја нашата корисничка поддршка () за да договорите детали како што се адреса, метод за рефундирање итн. пред да ни испратите назад некој произдов. Производите генерално треба да ни бидат испратени преку пошта на нашата адреса. Производите треба да бидат вратени назад спакувани во оригиналното пакување, "како нови", без никакви оштетувања вклучувајки ги и сите додатоци. Потрошувачот ке биде рефундиран во рок од 14 дена после примање на производот од наша страна.

Дополнителна такса може да биде наплатена доколку вратениот производ или оригиналното палување се непотребно оштетени.

Следната група на производи е исклучена од гаранцијата 30 дена поврат на средства, од очигледни причини:

Користени дувачки инструменти (brass/reed), усни хармоники, одредени слушалки ("во уво"), интензивно користени микрофони и спакувани уреди, дополнителни уреди како батерии, лампи. Производи кои се направени по нарачка на потрошувачот, како на пример мебел за студио, акустични пиана, преносни кутии, инструменти по нарачка можат да бидат вратени само после претходен договор. Исто така оваа гаранција не важи за производи како што се софтвер или софтверски производи каде што налепницата е оштетена или софтверот е инсталиран/преинсталиран/активиран од страна на корисникот.

Ве молиме забележете дека, нарачани и платени со Payolution не подлежат на 30 дена поврат на средства гаранцијата.

Што означува "3 годишна гаранција"?

Ние овозможуваме продолжена 3 годишна гаранција за сите потрошувачи, започнувајќи од 16.09.2016 или подоцна. Доколку некој производ е набавен од кај нас и е неисправен а таа неисправност не е предизвикана од пролонгирана и неправилна употреба, ние ќе ви обезбедиме поправка без дополнителни трошоци, или ќе ви го замениме производот со соодветен. Доколку релевантна замена на производот не е возможна, парите платени за нарачката ке ви бират вратени.

Дефектите предизвикани од истрошеност се покриени со оваа гаранција во случај кога за производот е обезбедена адекватна грижа од важа страна и производот не бил изложен на прекумерни напрегања.

Производи кои не се покриени со оваа гаранција се потрошни уреди како батерии, вакум лампи, жици инт.

Оваа гаранција е "врати-назад" гаранција. Ве молиме контактирајте ја нашата корисничка поддршка за да ги договорите деталите пред да ни го вратите производот.

Дали е можна нарачка со фактура? Кои други методи за плаќање се возможни?

Да, после позитивна кредитна проверка, опцијата плаќање со "Фактура" е возможна. Други опции за плаќање:
 • VISA (бесплатна обработка)
 • Mastercard (бесплатна обработка)
 • Postfinance (бесплатна обработка)
 • PayPal (бесплатна обработка)
 • Плаќање на рати преку Payolution (бесплатна обработка од MusiX AG, трошоци од страна на Payolution во согласност со нивните услови)
 • Плаќање при достава (15.00 по каќет + 5.00 CHF основна такса)

Прашан/а сум за eFinance информации иако одбрав да платам со поштенска картичка.

За плаќање поголемо од CHF 500 или EUR 350 (лимит на трансакции во месецот), исто така ќе ви биде потребен ПИН од вашата кредитна картичка и читачот за картички. Сумата ќе биде одземена директно од вашата сметка.

Колку долго трае испораката?

Нарачките ќе ви бидат доставени во рок од 24 часа, доколку производите се достапни на лагер, доколку вашето плаќање е примено од наша страна или нарачката може да биде испратена со фактура.

Информации за трговски марки на трети страни

Google Play и Google Play лотого се заштитени трговски марки на Google LLC. Apple и Apple логото се заштитени трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и во други држави и региони. App Store е сервисна заштитена трговска марка на Apple Inc.

Гаранција. Што треба да знам за 1-годишна гаранција?

Гарантниот рок за користени произвидо, воглавно (но не исклучиво) производи со состојба означена како "Б-залиха", "Прилика", "Демо" или "користено", е 12 месеци според Швајцарските закони.

Во согласност со гаранциските услови/исклучоци (и состојба) означени како четврти го генералните услуви (секција 3-годишна гаранција), следните точки исто така (не исклучиво) се исклучени:

 • Дефекти кај производот предизвикани од не придржување кон условите за користење, поголем напон или несоодветна грижа.
 • Дефекти на производот означени во описот (текст и/или фотографија) во моментот на нарачка или пренесени вербално од наш агент за продажба или наше лице.
 • Дефекти на производот предизвикани од употреба на додатоци или резервни делово кои не се оригинални или не се наменети за таква употреба.
 • Дефекти на производот предизвикани од трети страни и генерачна штета предизвикана од неправилна употреба или директно оштетување на производот, покриена од личното или бизнис осигурување на производот.

Барањето за активирање на гаранција мора да биде поднесено во гарантниот период. Сите останати барање, дали директни или индиректни, не се одобруваат. Гарантниот период не се обновува ниту пак се продолжува за време на гаранцијата на овој производ. Само првата нарачка е осигурана со гарантен рок и истата неможе да биде реиздадена, доделена или префрлена.

Зошто MusiX?
 • Бесплатна достава во Швајцарија од CHF 50.-
 • Гаранција за враќање на парите од 30 дена
 • 3-годишна гаранција * во CH *
 • Личен совет
 • 25.000 производи на залиха
 • Испорака против фактура
 • Дневни испораки
Вашите поставки
MusiX chatИмате прашање?

Ве молиме најавете се или внесете ја вашата е-пошта и притиснете "Поднеси"

Ви благодарам!
MusiX chat